Šalvěj jako koření

Často vaříte? Používáte šalvěj hodně při vaření? Je to velice aromatická bylinka, takže s dávkováním musíte být opatrní. Zvláštní pozor by si měly dát těhotné či kojící ženy, protože tato bylinka snižuje tvorbu mateřského mléka, takže by se jí takové ženy měly vyhnout. Tuhle bylinku můžete používat jak čerstvou, tak i v zmraženém stavu. Výborně se hodí při přípravě různých bylinkových olejů nebo másel. Hodně se používá jako koření na ryby či na jiná masa. Pokud rádi grilujete, tak zkuste jednou použít i tuhle bylinku na maso, které chcete grilovat a uvidíte, že dostane zcela jinou chuť, kterou si zamilujete.

Zklidňující účinky

Pokud trpíte častým onemocněním dýchacích cest nebo Vás trápí kašel či rýma, tak tahle bylinka bude jistě ta pravá přímo pro Vaše tělo. Uklidňuje, takže se při nepříjemném kašli budete moci v klidu vyspat a zároveň rozšiřuje dýchací cesty, takže se Vám bude lépe dýchat. Tuhle vlastnost ocení hlavně astmatici, kterým se často špatně dýchá. Udělejte si jeden šálek denně a uvidíte, že to Vašemu organismu bude prospívat a Vy se budete cítit o dost lépe.